Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е призовал вселенския патриарх

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е призовал вселенския патриарх
Коментари Харесай

Пендаровски призова вселенския патриарх да признае Македонската православна църква

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски е призовал вселенския патриарх Вартоломей да употребява " апелационното си право " за признание на Македонската православна черква, съобщи организация Бета.
Още по тематиката
" Бих желал да насочва искане към Ваше светейшество да почете настояването на нашата черква и да използва своето апелационно право, с цел да могат н ашите жители с православно изповедание да се изравнят с всички останали православни християни в света ", се споделя в писмо на Пендаровски до вселенския патриарх, изпратено във връзка началото на новата църковна година на 1 септември.

Наред с поздравите към Вселенския патриарх за новата църковна година Пендаровски акцентира, че Вселенската патриаршия е образец по какъв начин могат да се опазват полезностите и в същото време да се вземат решение настоящите провокации.

" Обръщам се към вас в името на огромна част от моите съграждани, които се разпознават като православни християни и чието само предпочитание и нужда е да бъдат със своите ближни и да тръгнат към общо бъдеще, взаимно битие и същинска независимост ", съобщи президентът на Северна Македония в писмото до патриарх Вартоломей.

Македонската православна черква все още е схизматична - няма публично самопризнание за нейната легитимност след отделянето й от сръбската патриаршия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР