Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова заяви, че ще се

...
Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова заяви, че ще се
Коментари Харесай

Силяновска: Ще се срещна с Радев в първия възможен момент


Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова съобщи, че ще се срещне с президента Румен Радев в първия вероятен миг.

" Днес имаше подготвеност за среща и от двете страни, само че не се състоя заради разминаване в стратегиите на двете делегации. Тя (срещата) се възнамерява за предстоящ мотив. Час по-скоро, в първия вероятен миг, ще я осъществяваме ", сподели Силяновска след визита при папа Франциск.

Държавният глава уточни, че папата е изразил поддръжка за европейския път на РСМ, както и за целия район на Западните Балкани.

„ Със Светия Престол имаме неразрушими исторически връзки посредством значими персони от споделеното ни минало. Благодарим на папа Франциск за приятния и градивен диалог “, написа Силяновска в профила си във Facebook, откакто се срещна с понтифика.

„ Убедена съм, че през идния интервал ще се застъпваме още по-интензивно за задълбочаване на цялостните връзки със Светия Престол и ще възпитаваме взаимното почитание въз основа на общи исторически “, добави президентът на РСМ. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР