Президентът на САЩ се съгласи да се обърне към съвместна

...
Президентът на САЩ се съгласи да се обърне към съвместна
Коментари Харесай

Байдън ще направи обръщение към Конгреса по повод своите 100 дни

Президентът на Съединени американски щати се съгласи да се обърне към взаимна сесия на Конгреса този месец, с цел да означи 100 дни на поста си, заяви Агенция Франс Прес.
Байдън одобри поканата на ръководителя на Камарата на представителите да произнесе послание на 28 април по отношение на „ провокациите и опциите на този исторически миг “.
Технически речта няма да бъде по този начин нареченото „ За положението на Съюза ”, което американските президенти изнасят годишно според Конституцията. Съвсем нови водачи като Байдън вместо това изнасят тирада на обща сесия на Конгреса.
Белият дом съобщи, че Байдън е приел поканата от Пелоси да се обърне към депутатите по отношение на това, което ще бъде " нощта преди 100-ия му ден на поста ".
След като встъпи в служба на 20 януари, с цел да замести, Байдън стартира да работи с амбициозна стратегия за справяне с коронавирусната рецесия и нейното опустошително влияние върху най-голямата стопанска система в света.
 Джо Байдън: Имаме ваксини за всеки американец Джо Байдън: Имаме ваксини за всеки американец
Американската администрация е закупила 600 милиона дози ваксини против новия ковид, което е задоволително да се имунизират всички пъл...
Неговата администрация елементарно реализира цел от 100 милиона имунизации през първите 100 дни и от този момент я разшири до 200 милиона.
Байдън също по този начин предприе нападателни ограничения, с цел да обърне външната политика на Тръмп под мотото „ Америка преди всичко ”, загърбваща обичайните американски съюзи и интернационалното съдействие по въпроси, в това число изменението на климата.
При Байдън Конгресът одобри пакет от тласъци в размер от 1,9 трилиона $, с цел да помогне на стопанската система да отскочи след пандемията.
Неговата администрация също по този начин показа проект за 2 трилиона $ за реорганизация на разпадащата се инфраструктурна мрежа на Америка и реконструиране на американската стопанска система за по-добро справяне с климатичните промени. „ Преди близо 100 дни, когато положихте клетва, вие обещахте в духа на огромна вяра, че„ Помощта идва “, написа Пелоси в поканата. „ Сега, поради вашето историческо и трансформиращо водачество, „ Помощта пристигна! “, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР