Президентът на САЩ проучва въпроса за дипломатически бойкот на Олимпийските

...
Президентът на САЩ проучва въпроса за дипломатически бойкот на Олимпийските
Коментари Харесай

Ще има ли дипломатически бойкот от САЩ за Олимпийските игри в Пекин?

Президентът на Съединени американски щати изследва въпроса за дипломатически протест на Олимпийските игри в Пекин.

„ Относно олимпийските игри. Нямам какво да прибавя към казаното от президента Байдън, като се изключи че той обмисля този въпрос “, сподели почитан представител на Държавния департаментв особено изявление. Темата за дипломатически протест на игрите от западните страни ще бъде обсъждана на срещата на високо равнище сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за Китай във Вашингтон, съобщи БГНЕС.
Извадиха Русия от Олимпиадите в Токио и Пекин
Русия получи възбрана да взе участие в интернационалните надпревари за четири години. В това число влизат Олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин...

На 16 ноември по време на диалог с кореспонденти Байдън също не даде еднопосочен отговор на въпроса дали администрацията на Вашингтон ще изпрати делегация на Олимпийските игри. В същия ден колумнистът на Washington Post Джош Рогин удостовери, че вестникът възнамерява да разгласи дипломатически протест на Олимпийските игри.

През май тази година ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси прикани интернационалната общественост за дипломатически протест на Олимпийските игри в Китай. Според нея водачите на водещите страни в света би трябвало да се въздържат от присъединяване в надпревари. Причината са всеобщите репресии, приписвани от КНР в Синдзян-Уйгурския самостоятелен регион. Пекин изрично отхвърля сходни обвинявания. В същото време Националният олимпийски комитет на Съединени американски щати се опълчи на протеста.

XXIV Зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР