Президентът на САЩ призова за незабавно прекратяване на огъня между

...
Президентът на САЩ призова за незабавно прекратяване на огъня между
Коментари Харесай

Байдън иска незабавно спиране на огъня между Израел и Хизбула

Президентът на Съединени американски щати прикани за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и " Хизбула " през границата и на територията на Ливан. Джо Байдън даде да се разбере, че е срещу сухопътна интервенция на Тел Авив в Ливан.

 
Знам повече, в сравнение с си мислите, и съм склонен, че те би трябвало да спрат. Трябва да прекратим огъня в този момент.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Позицията на Байдън идва в миг, в който американски и западен източник обявиха, че Израел е почнал дребни и прецизни трансгранични интервенции в Ливан и че по-голяма сухопътна интервенция е планувана, предава Асошиейтед прес.

Според американския източник, се следи позициониране на израелски военни по метод, който навежда на мисълта, че по-голяма сухопътна интервенция в Ливан е „ неизбежна “.

По тази причина Съединени американски щати изпращат още няколко хиляди спомагателни военни в Близкия изток за усилване на сигурността на района и с цел да бъдат готови да защитят Израел, в случай че е належащо, заяви Пентагонът. Увеличеното наличие ще пристигна под формата на няколко ескадрили изтребители.

За деескалация приканиха и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, и първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.

 

 
Суверенитетът на Израел и на Ливан би трябвало да бъдат обезпечени. Всяка нова военна намеса ще утежни обстановката по един трагичен метод и би трябвало да бъде избегната. Европейски Съюз би трябвало да възобнови апела си за неотложно преустановяване на огъня сред Хизбула и Израел. Гласът на дипломацията би трябвало да бъде чут, и то от всички.
Жозеп Борел – висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността 

Външните министри на Европейски Съюз организираха незабавно съвещание във видеоконферентна форма, на което приканиха за деескалация и подчертаха нуждата от увеличение на филантропична помощ за Газа и Ливан. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР