Президентът на САЩ обяви нови санкции, които ще засегнат руската

...
Президентът на САЩ обяви нови санкции, които ще засегнат руската
Коментари Харесай

Байдън: Няма да воюваме с Русия в Украйна, но ще защитим всеки наш партньор

Президентът на Съединени американски щати разгласи нови наказания, които ще обиден съветската стопанска система и най-богатите хора в страната
„ Предупреждавахме, че Путин готви инвазия в Украйна. Разсекретихме данни на нашето разузнаване, с цел да покажем, че това не са „ неистини “. Путин е агресор, по тази причина постановяваме нови сурови наказания на Русия “. Това заяви президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в първото си изказване пред медиите, след нашествието на Русия в Украйна.

„ Путин е агресорът, избра пътя на войната и в този момент би трябвало да си понесе следствията. Обявявам нови наказания, стопанската система на Русия ще пострада съществено. 27 страни от Европейски Съюз, Канада, водачите от Г7-решихме да ограничим Русия да прави комерсиална активност и да финансира своята военна машина “, съобщи Байдън.

„ 21-ви век е на високите технологии. Фондовата борса на Русия се срина през днешния ден. Санкционираме съветските банки с над 1 трилион  активи. Блокираме 4-те най-големи банки, измежду които и ВТБ. Санкции ще понесат огромните съветски фамилии с активи в Съединени американски щати. Тези корумпирани милиардери се възползват от дейностите на Путин, ще понесат и страданието “, изрично съобщи президентът на Съединени американски щати.

Той изясни, че страната му ще обезпечи над 50 млн. $ за военни доставки в Украйна.

Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще защитят всеки сантиметър от територия на НАТО с цялата си военна мощност.

„ Няма да водиме война с Русия в Украйна, само че ще защитим всеки наш сътрудник. Снощи приказвах със Зеленски и го уверих, че ще защитим страната му. Уверяваме хората там, че Путин предизвиква огромни премеждия, само че те няма да толерират никого-доказали са го с историята си. Путин нападна световния мир. Всяка нация на страната на тиранин като Путин ще бъде опетнена “, сподели президентът на Съединени американски щати.

Той разгласи, че ще бъдат подсилени войските на НАТО в Източна Европа. Допълнителни сили ще бъдат ситуирани в Латвия и Естония, Румъния, а военни елементи - 7000 бойци, ще заминат и в Германия.

Пред публицистите в Белия дом Байдън съобщи, че на този стадий не стои на дневен ред изключването на Русия от платежната система SWIFT.

На въпрос за какво не се постановат наказания на SWIFT той отговори, че глобите, които Съединени американски щати постановат в пъти надвишават SWIFT и са повече от това, което страната му е налагала  досега.

В отговор вероятен ли е нуклеарен удар от Путин, той съобщи, че няма визия с какво заплашва съветския президент.

„ Никой не чака глобите да предотвратят офанзива, само че той знае какво ще последва. Руснаците знаят какво им следва “, добави президентът на Съединени американски щати.

„ Той няма да си каже: Боже мой, глобите идват, ще отстъпя. Той ще изпитва отговорът на Запада и да забележим дали ще сме обединени “, означи Байдън, като назова Путин „ тиранин “.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР