Президентът на САЩ наложи вето на резолюции на Конгреса, които

...
Президентът на САЩ наложи вето на резолюции на Конгреса, които
Коментари Харесай

Тръмп наложи вето на резолюции, блокиращи оръжейна сделка с Рияд и ОАЕ

Президентът на Съединени американски щати наложи несъгласие на резолюции на Конгреса, които блокират продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства на стойност 8,1 милиарда щатски $, оповестява Би Би Си.

Доналд Тръмп се аргументира, че трите резолюции " ще отслабят конкурентоспособността на Съединени американски щати на световно равнище " и ще навредят на връзките със съдружниците.

Двете камари на Конгреса гласоподаваха за блокиране на съглашението. Някои членове на Конгреса показаха опасения, че оръжията могат да бъдат употребявани против цивилни в спора в Йемен. Те осъждат ролята на Саудитска Арабия в Йемен, както и убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги.

Сенатът ще гласоподава до дни, с цел да се опита да преодолее ветото на Тръмп, разгласи водачът на болшинството в камарата Мич Макконъл. Но съгласно анализатори Сенатът евентуално няма да успее да събере нужното болшинство от 2/3.

За трети път Тръмп прибягва до правото си на несъгласие, откогато пое ръководството на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР