Президентът на САЩ е изпратил множество официални писма до лидерите

...
Президентът на САЩ е изпратил множество официални писма до лидерите
Коментари Харесай

Тръмп отново прикани страните от НАТО да увеличат разходите за отбрана


Президентът на Съединени американски щати е изпратил голям брой публични писма до водачите на страните членки на Алианса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изпратил голям брой публични писма до водачите на страните членки на НАТО, в които ги подлага на критика, че не отделят задоволително средства за защита, съобщи ТАСС и Нова тв.

Тръмп е изпратил посланията през юни, а измежду получателите са водачите на Германия, Канада, Белгия и Норвегия.

В текста на писмата президентът на Съединени американски щати е декларирал, че страната му губи самообладание поради упорството на редица от съдружниците, които съгласно него нямат желание да усилят бюджетните разноски за защита.

Журналисти от „ Ню Йорк Таймс “ са съумели да се снабдят с текста от писмото на Тръмп до канцлера на Германия Ангела Меркел, в което се споделя, че „ в Съединените щати пораства разочарованието по отношение на това, че някои съдружници не са нараснали средствата за защита, както са дали обещание “.

По думите на Тръмп „ незадоволителните разноски за защита на Германия подкопават сигурността на Алианса “, като сходна политика „ служи за подражателство и на останалите съдружници, които не възнамеряват да изпълнят отговорностите си “.

Според текста на писмото, оповестен от американското издание, на Белия дом е все по-трудно да изяснява на американските жители за какво „ някои страни не извършват своите отговорности в груповата защита на НАТО, до момента в който американските военнослужещи не престават да се жертват в чужбина “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР