Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че е
Коментари Харесай

Тръмп опита да въздейства на Путин за Сирия и КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи пред публицисти, че е имал " прелестен " телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.
" Имахме незабравим диалог. Говорихме за Сирия, което е доста значимо. Говорихме за Северна Корея ", сподели американския водач.
По-рано беше обявено, че диалогът е траял повече от час. Двамата президенти са разискали обстановката в Сирия, Иран, Северна Корея и Украйна, излиза наяве от известие на Белия дом.
В известието на Кремъл се отбелязва, че съветският президент е " подчертал готовността да спомага интензивно за дълготрайното политическо контролиране " в Сирия. Освен това била стартирана мисълта за нуждата от съхраняването на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на републиката, заяви ТАСС.
" Двамата президенти са удостоверили поддръжката си за мирния завършек на гражданската война в Сирия, превъзмогването на филантропичната рецесия, завръщането на сирийските бежанци по домовете им и обезпечаването на стабилността в единна Сирия, свободна от злонамерено външно вмешателство и нахлуването на терористите ", оповестиха от пресслужбата на администрацията на американския президент.
" Тръмп и Путин са „ удостоверили значимостта на взаимната битка с тероризма в Близкия Изток и в Централна Азия и са се съгласили да изучат пътя за по-нататъшното съдействие в битката с " Ислямска страна " и други терористични организации.
В края на диалога двамата президенти са разгледали пътя за постигането на " резистентен мир в Украйна " и нуждата да " не престават да оказват интернационален напън на Северна Корея “, с цел да я принудят да приключи създаването на " нуклеарно оръжие и ракетни стратегии ".
Разговорът се състоя ден след срещата на Путин със сирийския президент Башар Асад в Сочи. Руският президент одобри сирийския си сътрудник в черноморския курорт, където през днешния ден, 22 ноември, ще има среща на президентите на Русия, Турция и Иран - три страни, играещи основна роля в сирийската рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР