Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на 29 май, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на 29 май, че
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че САЩ приключват отношенията си със СЗО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи на 29 май, че страната му ще " приключи " връзките си със Световната здравна организация и ще " приключи " финансирането на СЗО предвид на хипотетичен " цялостен надзор " на интернационалната здравна организация от Китай.
" СЗО не съумя да извърши желаните и доста нужни промени ", посочи американският президент и добави, че държавното управление на Съединени американски щати ще пренасочи " тези средства към други международни организации, заслужаващи незабавни световни потребности във връзка с публичното здраве ", акцентира Тръмп, съобщи БНР.
" Китай оказа напън на СЗО , с цел да заблуди света по отношение на пандемията от ковид ", съобщи той.
Президентът на Съединените щати също по този начин издаде публични манифести за " отбрана " на американските университети и финансови пазари от " китайски шпиони ".
Тръмп означи, че " жизненоважните академични проучвания " би трябвало да се пазят от някои китайски студенти и проучвания, защото за Китай е известно, че " краде индустриални секрети ".
Освен това президентът сподели, че финансовата система на Съединени американски щати би трябвало да бъде предпазена и че той ще подреди изследване на китайски компании, регистрирани на американските тържища.
Доналд Тръмп уточни, че желае американските капиталови компании да дават на клиентите си идентична информация за всички компании, в които влагат парите си.
Той разкри, че администрацията му ще стартира развой на унищожаване на политическите изключения, които дават на Хонконг особено отношение. Тръмп настоя, че Хонконг към този момент не е " задоволително " самостоятелен, с цел да може да получи особено отнасяне от страна на Съединени американски щати.
Президентът на Съединени американски щати добави, че американското държавно управление също по този начин ще стартира преразглеждане на консултативния съвет за пътешестване на Държавния департамент във връзка с Хонконг заради " нарасналата заплаха от следене ".
Малко по-рано през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън и американският президент Доналд Тръмп обявиха, че проектът на Китай да наложи законодателство за националната сигурност в Хонконг би подкопал автономията на региона и модела " една страна, две системи ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
" Лидерите обявиха, че проектът на Китай да наложи законодателство за националната сигурност в Хонконг опонира на отговорностите му според китайско-британската взаимна декларация и би подкопал автономията на Хонконг и рамката " една страна, две системи ", уточни в изказване канцеларията на Джонсън след телефонния му диалог с Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР