Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той и новият

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той и новият
Коментари Харесай

Тръмп и Джонсън подготвят историческа търговска сделка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че той и новият министър председател на Англия Борис Джонсън към този момент са почнали работа по съглашение за свободна търговия, което ще бъде доста по-голямо, в сравнение с би било допустимо при участието на Англия в Европейски Съюз.

Коментарите пристигнаха откакто Тръмп се обади на Джонсън, с цел да го поздрави за новата му работа.

" Вече работим по комерсиално съглашение ", сподели Тръмп пред кореспонденти.

" И мисля, че това ще бъде доста значително комерсиално съглашение, знаете, че можем да създадем с Обединеното кралство три до четири пъти по огромно съглашение, в действителност бяхме възпрепятствани от връзките им с Европейския съюз. И мисля, че можем да създадем три до четири или пет пъти повече, в сравнение с вършим ", съобщи Тръмп.

Американският президент разказва Джонсън като " добър човек, мой добър другар ", добавяйки, че " той ще бъде добър министър председател ".

От " Даунинг стрийт " потвърдиха, че договарянията сред двамата водачи са се провели в петък вечерта и че те ще се срещнат на срещата на върха на Г-7 в Биариц, Франция, идващия месец, заяви Sky News.

Кабинетът на премиера съобщи също, че Тръмп е изразил уговорката си за " амбициозно съглашение за свободна търговия ", като формалните договаряния ще стартират " допустимо най-скоро откакто Англия напусне Европейски Съюз ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР