Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява севернокорейският

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява севернокорейският
Коментари Харесай

Тръмп: Ким Чен-ун истински ще съжалява, ако удари остров Гуам

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че се надява севернокорейският водач Ким Чен-ун " изцяло " да разбере сериозността на предизвестието му против Пхенян да не подхваща военни дейности против Съединени американски щати или съдружниците им, заяви Ройтерс.
 
" Надявам се те изцяло да схванат сериозността на това, което споделих ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в частния си голф клуб в Ню Джърси. " Тези думи са лесни за схващане ", добави Тръмп. " Ако той направи каквото и да е против Гуам или друга американска територия, или някой съдружник на Съединени американски щати, той същински ще съжалява ", увери американският президент.
 
Тръмп посочи, че още не е приказвал с губернатора на Гуам, само че усеща, че жителите на острова ще бъдат в сигурност. " Ако нещо се случи с Гуам, ще има огромни, огромни неприятности в Северна Корея ", съобщи още Тръмп.
 
По-рано тази седмица Пхенян разгласи, че създава проект за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам доникъде на този месец. Планът ще бъде показана на държавния началник Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи.
 
Тръмп омаловажи рецензиите на немския канцлер Ангела Меркел против реториката му за Северна Корея. Меркел се разгласи срещу ескалацията на войната на думи сред Вашингтон и Пхенян и съобщи, че не вижда военно решение за спора към Северна Корея. Меркел " е мой доста добър другар. " Може би тя приказва за Германия, сигурно не приказва за Съединените щати ", сподели Тръмп в отговор на журналистически въпрос за позицията на немския канцлер.
 
Президентът добави, че Съединени американски щати обмислят спомагателни стопански наказания против Пхенян, които ще бъдат " доста мощни " и " на доста високо ниво ".
 
Тръмп даде обещание да даде " огромна конференция " в понеделник във Вашингтон, заяви Франс прес. От края на предходната седмица той е на 17-дневна почивка в Ню Джърси. В началото на идната седмица той ще отиде в Ню Йорк и е възнамерявал да отскочи за един ден до Вашингтон в понеделник.
 
" Предвидили сме една конференция, една доста значима среща, и ще имаме също огромна конференция ", съобщи през вчерашния ден той, без повече детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР