Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да прехвърли

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да прехвърли
Коментари Харесай

Тръмп заговори част от американските военни от Германия да отидат в Полша

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че чака да трансферира част от американските войски от Германия в Полша, а полският му сътрудник призна, че е призовал американския водач да не изтегля сили от Европа, заяви Агенция Франс Прес.
" Ще понижим силите си в Германия. Някои ще се прибират у дома, а други ще отидат на други места, само че Полша ще бъде едно от тези други места, други места в Европа ", съобщи Тръмп, който засяга, че на немска територия остават 25 000 бойци в страната от към 34 000 в този момент.
Малко по-рано Тръмп съобщи, че някои военни " евентуално " ще бъдат преместени към Полша.
На конференция в Белия дом дружно с Тръмп, полският президент Анджей Дуда съобщи, че Полша е подготвена да одобри спомагателни американски войски. " Няма да скрия обстоятелството, че се обърнах към господин президента Тръмп, с цел да желая да не изтегля сили от Европа, тъй като това е значимо за сигурността на Европа ", сподели Дуда.
Той добави, че Полша е подготвена да одобри спомагателни американски войски. " Ако някой ме попита дали сме подготвени, ще отговоря " да ". Готови сме да ги приемем ", съобщи Дуда.
Според Дуда, американската войска " обезпечава сигурността на Европа ". Той също е убеден, че американските войски " ще поддържат полската войска " при положение на външна експанзия.
По-рано Тръмп даде обещание да понижи броя на американските войски в Германия до 25 000 души, защото съгласно него Берлин е просрочил заплащанията си към НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР