Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени
Коментари Харесай

Тръмп се закани: Новите санкции на ООН срещу Северна Корея са нищо в сравнение с онова, което ще й се случи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че новите наказания, наложени от Организация на обединените нации на Северна Корея тази седмица, са единствено напълно дребна стъпка и " са нищо спрямо това, което следва да се случи ", съобщи Ройтерс.

" Ние считаме, че това единствено още една доста дребна стъпка и не е кой знае какво ", сподели Тръмп пред публицисти преди срещата с малайзийския министър председател Наджиб Разак. " Не знам дали има последствия от нея, само че беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един срещу. Тези наказания обаче са нищо спрямо това, което следва да се случи ", сподели президентът. Европейският съюз ще приложи новите наказания, наложени на Северна Корея от Организация на обединените нации поради шестия й нуклеарен опит и продължава да обмисля спомагателни наказания, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

" Сега ще използван глобите на Организация на обединените нации, както сме правили постоянно до момента ", съобщи в Страсбург Могерини. " Нашата цел - безядрен Корейски полуостров - може да бъде реализирана единствено с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази рецесия ", акцентира тя. Северна Корея се зарече през днешния ден да форсира създаването на неразрешените й военни стратегии в отговор на " зловредните " наказания, които й наложи Съветът за сигурност. " Приемането на новата противозаконна и зловредна резолюция за глобите, изфабрикувана от Съединени американски щати, разреши на КНДР да се увери, че определеният от нея път е верният. КНДР ще се постарае да се снабди с още по-голяма мощ, с цел да пази своя суверенитет и правото си на битие ", се споделя в декларация на севернокорейското външно министерство, оповестена от организация КЦТА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР