Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява
Коментари Харесай

Тръмп не се притеснява от големия държавен дълг на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не се тормози от повишаването на държавния дълг на Съединени американски щати по отношение на отпущането на трилиони долари за битка с последствията от пандемията. Той съобщи, че Съединени американски щати " нямат различен избор ", с изключение на да влеят трилиони долари , до момента в който като републиканските законодатели показват опасения по отношение на влияние върху националния дълг, оповестява The Hill.

Тръмп изясни по време на брифинг на Белия дом, че въпреки и да има терзание за възходящия народен дълг, невижданият темперамент на пандемията COVID-19 изисква отговор от сходен мащаб от Вашингтон. " Това беше офанзива . Това не беше просто, " О, боже. " Между другото това не е грип ", разяснява Тръмп, макар че сравняваше COVID-19 със сезонен грип, преди епидемията да доближи пандемични размери .

" Никой в никакъв случай не е виждал нещо сходно ", добави той.

" Имахме най-голямата стопанска система в международната история ... Създадохме я през последните 3-3,5 години . Тогава един ден пристигнаха и споделиха, че би трябвало да я затворим... Сега ще я отворим още веднъж , ще бъдем толкоз мощни или даже по-мощни , само че би трябвало да похарчим малко пари, с цел да я отворим още веднъж. Спасихме нашите самолетни компании... спасихме доста компании ", изясни Тръмп.

" Ние ще бъдем по-големи, по-добри и по-силни от всеки път. Така че не, това не ме тормози ".
 Джоузеф Стиглиц обиди Тръмп: Отговорът на Съединени американски щати против ковид е като на страна от Третия свят
Джоузеф Стиглиц обиди Тръмп: Отговорът на Съединени американски щати против ковид е като на страна от Третия свят

В унищожителна офанзива по адрес на президента Джоузеф Стиглиц съобщи в изявление за вестника, че милиони хора са се обърнали към хранителни банки

На 27 март Тръмп подписа закон за стопански стимулиращи ограничения в размер на над 2 трилиона $ , ориентиран към превъзмогване на следствията от разпространяването на ковид. Документът планува погашение на компенсации за безработица, помощ на лечебните заведения, поощряване на бизнеса и цели промишлености.

По-рано The Washington Post заяви, че държавният дълг на Съединени американски щати и задълженията на американските корпорации на фона на разпространяването на новия ковид през тази година ще набъбнат до рекордни равнища , което съгласно специалисти ще сътвори опасности за стопанската система след пандемията . Според прогнозите, направени от медията, разноските на федералния бюджет през тази година ще надвишават с 4 трилиона $ приходите .

Министърът на финансите Стивън Мнучин също съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати би трябвало да са подготвени " да изразходват всичко належащо за продобиване на войната ", макар опасенията по отношение на националния дълг от 24 трилиона $.

Въпреки това водачът на мажоритарното болшинство в Сената Мич Маконъл изясни, " мисля, че е време да стартираме да мислим и за размера на дълга , който прибавяме към страната ни, и бъдещото влияние на това. Нека преценим това доста деликатно, тъй като бъдещето на нашата страна във връзка с размера на дълга, който прибавяме, е същински притеснително . "

Икономисти от идеологическия набор приканват за солиден, невиждан отговор на опустошенията, породени от ковид. Очаква се равнището на безработица да се увеличи над 20 % до публикуването на отчета за работни места през май, откакто се резервира покрай 50-годишно дъно от 3,5 % през по-голямата част от последните 12 месеца.

Тръмп въпреки всичко е оптимист, че американската стопанска система ще може бързо да се възвърне , откакто пандемията е под надзор. Но специалистите по публично здраве и икономистите предизвестиха, че животът ще е муден и постепенно ще се връща към нормалност .
 За месец коронавирусът остави рекордни 22 млн. американци без работа Обновена
За месец коронавирусът остави рекордни 22 млн. американци без работа

Още към 5 милиона американци са подали документи за безработица през предходната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР