Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не би отказал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не би отказал
Коментари Харесай

Тръмп би приел информация от чужбина за негов противник в президентската надпревара

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не би отказал информации, предоставени от непозната страна и целящи да навредят на негов съперник по време на президентската акция през 2020 година, съобщи Франс прес.

На публицист от телевизия Ей Би Си, запитал го дали неговият избирателен екип би приел компрометиращи информации, пристигнали да вземем за пример от Русия или от Китай за негови съперници, и дали ще съобщи тези информации на ФБР, Тръмп отговори: " Мисля, че вие бихте създали и двете неща ".

После президентът добави: " Ако някой позвъни от дадена страна, да вземем за пример от Норвегия и каже: " Имам информации за ваш съперник, мисля, че ще желая да го изслушам ". Тръмп добави, че това не би била интервенция в американските избори.

" Това не е интервенция. Ако те имат информации, мисля, че ще ги приема ", сподели той. " И в случай че си помисля, че нещо не е наред, може би ще се обадя на ФБР ", добави той. Накрая Тръмп акцентира, че няма нищо неприятно в това да чуеш какво има да ти кажат хората.

Това изказване на Тръмп бе направено в миг, в който неговият наследник Доналд Тръмп-младши беше изслушан още веднъж в комисия в американския Сенат. Изслушването касаеше присъединяване на сина на Тръмп в среща в " Тръмп тауър " в Ню Йорк по време на предизборната акция през 2016 година с хора, за които той си мислел, че били пратени от Москва и които му обещавали компрометиращи информации за кандидатката на демократите за президентския пост Хилари Клинтън. След това чуване Тръмп-младши съобщи, че е завършил с следствието на комисията по разузнаването в Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР