Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че наскоро е получил

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че наскоро е получил
Коментари Харесай

Тръмп: Получих писмо от Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че неотдавна е получил писмо от водача на КНДР Ким Чен-ун.

" КНДР неотдавна тества ракети с дребен обхват. Тя организира тествания от дълго време ", сподели Тръмп на брифинг в Белия дом в събота. " Получих известие от Ким Чен Ун, положително писмо. Мисля, че се разбираме. ", уточни американският президент, представен от АП.

" Ако не бях станал президент, Съединени американски щати щяха да водят война с КНДР. Това е за тези, които не схващат света и по какъв начин е организиран животът ", сподели Тръмп. " Но имам положителни връзки с Ким Чен-ун. "

През юни 2018 година в Сингапур в Сингапур се организира първата среща на високо ниво САЩ-КНДР, след която беше признат взаимен документ. Тогава Пхенян се ангажира с денуклеаризацията на Корейския полуостров в подмяна на гаранциите за сигурност от Вашингтон.

Втората среща на високо ниво на Съединени американски щати и КНДР се организира в Ханой на 27-28 февруари 2019 година По време на него Тръмп и Ким Чен-ун след няколко срещи, в това число лице в лице, не можаха да реализират съглашение и не подписаха взаимен документ. На 30 юни 2019 година се организира третата среща на Тръмп и Ким Чен-ун в демилитаризираната зона на границата на КНДР и Южна Корея.

На 5 октомври предходната година представители на Съединени американски щати и Северна Корея се срещнаха в Швеция, само че консултациите на работното равнище завършиха без резултат. След това ръководителят на делегацията в Северна Корея Ким Мюн-Гил разгласи неуспеха на договарянията и посъветва американската страна да прегледа по-добре личната си позиция. Държавният департамент не се съгласи с тази оценка и назова срещата градивна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР