Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че към него пътува

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че към него пътува
Коментари Харесай

Тръмп очаква положително писмо от Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че към него пътува писмо от севернокорейския водач Ким Чен-ун и изрази убеденост, че това ще е едно позитивно писмо, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Знам, че писмото ще ми бъде доставено, персонално писмо от Ким Чен-ун до мен ", сподели Тръмп и разясни, че писмото му е пратено чрез държавния секретар Майк Помпейо, предава Българска телеграфна агенция.

Южнокорейски представители, които се срещнаха с Ким по-рано тази седмица, споделиха, че са предали обръщение от Тръмп на Ким и че Ким им е дал обръщение, което да бъде предадено на Тръмп. Съдържанието на двете послания не бе дискутирано.

Само преди две седмици Тръмп анулира планувано посещаване в Пхенян на Майк Помпейо, като уточни за това незадоволителния прогрес от страна на Ким по уговорката за денуклеаризация. Сега в изявление за публицисти на борда на президентския аероплан Тръмп дефинира изказването на Ким по отношение на него и по отношение на това, че желал да реализира денуклеаризация през ръководството на администрацията на Тръмп като доста позитивно изявление.

В изявлението в президентския аероплан Тръмп прикани основния прокурор Джеф Сешънс да проверява " Ню Йорк таймс ", откакто изданието разгласява сериозна публикация от неизвестен създател, представящ се за почитан член на президентската администрация.

Президентът съобщи, че сериозната към ръководството му публикация е въпрос, обвързван с националната сигурност и по тази причина би трябвало да има следствие. Запитан дали ще предприеме дейности против изданието, Тръмп сподели: " Ще забележим. Обмислям това тъкмо в този момент ". Относно анонимния създател на публикацията Тръмп сподели, че в случай че той има достъп до доста поверителни документи, то тогава Тръмп не го желае на срещите, на които се разискват сходни въпроси. Президентът повтори, че е позор за изданието, че е разгласило въпросната публикация.

Тръмп засегна и въпроса за следствието за съветската интервенция в американските избори и сподели, че е отворен към концепцията да седне на диалог с проверяващите при " избрани условия ", съобщи Ройтерс. " Мисля, че в случай че се срещнем, това би трябвало да е обективна среща ", сподели Тръмп и добави, че не желае да се озове в капан, при който той не е разпитван, тъй като има основателна за следствието причина, а тъй като разпитващите желаят да му устроят клопка или засада.

В изявлението Тръмп сподели още, че Съединени американски щати и Япония са почнали търговски договаряния.

Тръмп също по този начин сподели, че е подготвен да наложи спомагателни мита върху импорт от Китай в размер на 267 милиарда $. Това предизвестие той насочи в миг, в който светът чака да бъдат наложени мита от Съединени американски щати върху вносни китайски артикули в размер на 200 милиарда $. А в този момент Тръмп загатва за мита за още 267 милиарда $, които може да бъдат наложени след митата за 200 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР