Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разочарован от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разочарован от
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да уволни министъра на правосъдието на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е отчаян от министъра на правораздаването Джеф Сешънс и не изключва да го уволни, в случай че той не стартира следствие против Демократическата партия.

Тръмп съобщи, че не се намесва в министерството на правораздаването и би желал да го остави да се ръководи единствено. Той обаче добави, че "честно казано, те би трябвало да проверяват Демократическата партия ".

Преди да напусне Белия дом за обиколка в Азия, Тръмп сподели, че не е решил дали ще уволни Сешънс, в случай че министърът на правораздаването не стартира следствие на Демократическата партия. "Много хора са разочаровани от министерството на правораздаването, в това число и аз ", добави президентът.

По-рано Тръмп съобщи, че американското общество заслужава Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия да бъдат подложени на федерално следствие поради взаимното съглашение за набиране на средства, което са подписали през август 2015 година, съобщи Асошиейтед прес.

"Всички питат за какво министерството на правораздаването (и ФБР) не изследват цялата недобросъвестност към Мошеничката Хилари и Демократите ", написа Тръмп в Туитър откакто уеб сайтът на списание "Политико " разгласява фрагмент от идната книга на някогашната и. д. председателка на Националния комитет на Демократическата партия Дона Бразил. Тя твърди, че е разкрила доказателства, че първичните избори на партията през 2016 година са били нагласени в интерес на Хилари. Според Бразил не са били нарушени никакви закони, само че късно нощес Тръмп съобщи в Туитър, че съгласно него дейностите им са били противозаконни.

Самият президент и членове на предизборния му щаб са обект на следствие от специфичния прокурор Робърт Мълър, напомня АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР