Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Тръмп готов да даде показания за руската връзка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да бъде разпитан под клетва от специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ вероятно съглашателство сред неговия избирателен екип и Русия за интервенция в изборите през 2016 година, предадоха международните организации.

"Всъщност го чакам с неспокойствие ", съобщи Тръмп в Белия дом пред представители на медиите. "Бих го направил под клетва ", добави той, представен от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати акцентира още веднъж, че съгласно него не е имало никакво съглашателство, отбелязва Франс прес.

Тръмп и преди е обещавал да спомага на следствието и негови юристи беседват с екипа на Мълър. Президентът обаче посочи, че той желае това да стане допустимо най-скоро, само че датата на изявлението зависи от юристите му.

По-рано Ройтерс заяви, че високопоставени чиновници на разузнаването, в това число шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, са били разпитвани от екипа на Мълър дали Тръмп се е опитвал да попречи на правораздаването. Това демонстрира, че следствието на хипотетичната съветска интервенция в изборите включва следствие на дейностите на президента.

Кремъл отхвърля изводите на американското разузнаване за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР