Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е дал благословията“

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е дал благословията“
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ пътувал до Пхенян за тайна среща с лидера на КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е дал „ благословията “ си за договаряния за кротичък контракт сред Южна и Северна Корея, на фона на медийни известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо е пътувал до Пхенян за загадка среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи организация Франс прес.

Според US медии срещата на 1 април целяла да приготви директните договаряния сред Тръмп и Ким, съобщили американски представители, поискали анонимност. „ Вашингтон пост “, показва, че Помпейо отишъл в Пхенян като персонален делегат на президента. Това е контактът на най-високо равнище сред Съединени американски щати и КНДР от 2000 година

Тръмп съобщи по-рано във вторник, че двете страни са имали „ директни преговори… на извънредно високо равнище “. Във Флорида, където бе хазаин на японския министър председател Шиндзо Абе, той добави, че е дал „ благословията “ си за диалози сред Южна и Северна Корея за разискване на кротичък контракт, който публично да постави завършек на войната на Корейския полуостров от 1950-1953 година След нея има единствено помирение.

Белият дом и Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърлиха да разясняват известия на срещата на Ким и Майк Помпейо, който е номиниран за нов държавен секретар на Съединени американски щати.

Тръмп уточни за плануваната среща с Ким, вероятно при започване на юни, че са обсъждани 5 вероятни места за диалозите, като нито едно от тях не е в Съединени американски щати.
Американски представители показали, че мястото още не е конкретизирано, само че Китай, Северна Корея, Южна Корея и Панминджон в демилитаризираната зона сред двете Кореи се преглеждат като вероятни местоположения, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР