Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Белият дом ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Белият дом ще
Коментари Харесай

Тръмп реши да разпусне съвета си за коронавируса и се аргументира, че наркоманията растяла

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Белият дом ще приключи работата на работната група, координираща битката с разпространяването на ковид, откакто администрацията му измести фокуса си върху обновяване активността на стопанската система, съобщи БГНЕС.
" Не можем да задържим страната ни затворена през идващите 5 години ", съобщи Тръмп. " Ще бъдат ли наранени някои хора? Да. Дали някои хора ще бъдат наранени зле? Да. Но би трябвало да отворим страната ", сподели той.
Специалната междуведомствена работна група, ръководена от вицепрезидента Майк Пенс, беше основана, с цел да помогне за преодоляването на пандемията, откакто тя бързо се популяризира в Съединени американски щати.
Д-р Антъни Фаучи, водещият специалист по инфекциозни заболявания в страната и най-видният член на работната група за COVID-19, ще продължи да бъде консултант, съобщи Тръмп. Фаучи се употребява с големи престиж и известност в Съединени американски щати – той се възприема като меродавен източник на информация за пандемията.
Съединени американски щати имат най-високата смъртност от COVID-19 в света с повече от 71 000 доказани жертви. Научните модели допускат, че този брой може да се удвои до август.
Ходът за разформироване на работната група беше подложен на критика, по-специално от експертите в здравната общественост. Д-р Сира Мадад, акцентира, че екипът за реагиране на вирусната пандемия се разпуска, макар продължаващия скок в броя на инфектираните.
Междувременно американците, изгубили живота си след заразяване с COVID-19 през последното денонощие са се нараснали с 2333 души. Това е двойно нарастване спрямо предходния ден, съгласно университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Агенция Франс Прес. Базираният в Балтимор университет осведоми, че в Съединени американски щати досега са умряли общо 71 022 души.
В понеделник, 4 май, Съединените щати записаха най-ниския брой умряли от ковид - 1015.
Същевременно, пред ABC Доналд Тръмп разгласи, че противоепидемичните ограничения в Съединени американски щати са влошили казуса с наркоманиите в страната.
Американският водач беше запитан дали има възможност след премахването на тези ограничавания в Съединени американски щати да се усили смъртността заради болест с вируса, което би могло да бъде избегнато. " Възможно е някои да го създадат, защото хората няма да бъдат затворени в жилища или къщи. Но ние ще продължим да съблюдаваме разпоредбите за обществена отдалеченост ", отговори Тръмп.
Той акцентира, че рестриктивните мерки би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-скоро. " Хората към този момент умират, " сподели той. " Какво се случи с наркоманията? Нараства. Ако обърнете внимание на самоубийствата... Вижте какво става. Хората губят работата си. Трябва да им я върнем. Това вършим ", добави американският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР