Президентът на САЩ Доналд Тръмп засили критиката си по адрес

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп засили критиката си по адрес
Коментари Харесай

Тръмп засили критиката си към General Motors


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ускори рецензията си по адрес на General Motors Co., като съобщи в микроблога си в Twitter, че държавното управление може „ да редуцира дотациите предоставяни за GM, включително и за електрически автомобили “.

Не е напълно ясно за какви дотации приказва Доналд Тръмп, написа в. Financial Times.

Според настоящото законодателство в Съединени американски щати, купувачите на електрически автомобили в страната имат право да получат федерални данъчни облекчения за сума от порядъка на 7,5 хиляди $. Данъчното облекчение работи при продажба на не повече от 200 хиляди избрани електрически автомобили от един авто производител и GM към този момент е покрай този проект.

По-рано през тази седмица GM разгласи желанието си да закрие четири завода в Съединени американски щати и един в Канада, а също по този начин да редуцира от порядъка на 10 хиляди работни места в района в границите на смяна на тактиката за развиване на компанията в интерес на създаването на електрически автомобили и самоуправляващи се коли.

„ Много съм отчаян от решението на GM и основният изпълнителен шеф на компанията Мери Бара за закриване на заводите в Охайо, Мичиган и Мериленд. При това не се затваря нищо в Мексико и Китай. Правителството на Съединени американски щати избави GM, а ето каква е благодарността на компанията “, написа Тръмп във вторник вечерта.

„ GM заложи на Китай преди няколко години, когато построи фабрики там (и в Мексико) – не мислете това за целесъобразно “, написа още той.
В известие на GM, оповестено в отговор на думите на Доналд Тръмп се отбелязва, че „ компанията е ангажирана със опазване на основни индустриални интервенции в Съединени американски щати “ и проектите й за преструктуриране са в поддръжка на дълготраен напредък.
Автомобилният производител счита също по този начин да даде нови благоприятни условия за претовареност на доста от служащите си, планувани за редуциране в подразделенията си за произвеждане на камиони, електрически автомобили и самоуправляващи се коли.

„ Оценяваме стъпките, които администрацията на Съединени американски щати направи за възстановяване на конкурентоспособността на индустриалния бранш “, се отбелязва още в известието на GM. По прогноза на компанията, закриването на предприятията и освобождението на служащите ще докара до по едно и също време отписване на стойност на активи в размер от 3,8 милиарда $, само че ще увеличи свободният паричен поток на компанията към края на 2020 година с 6 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР