Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши принудително да разпусне Конгреса

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши принудително да разпусне Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп заплаши принудително да разпусне Конгреса във ваканция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши наложително да разпусне Конгреса във почивка, с цел да назначи чиновници без утвърждение от Сената.

Назначаването на повече от 1 000 американски чиновници, както и на съдии и посланици, предстои на утвърждение от Сената. Президентът има право да ги назначава, когато сенатът е във почивка, само че Конгресът нормално организира публични сесии в отсъствието на съвсем всички свои членове, с цел да предотврати формалните ваканции и да попречи на президента да заобиколи сената. Сега и двете покои на Конгреса са във почивка, само че сесията публично не е прекъсната.

“Ако Камарата на представителите не се съгласи да приключи сесията, ще употребявам конституционните си пълномощия, с цел да приключа сесията на двете камари на Конгреса. Настоящата процедура на овакантяване на града и на осъществяване на публични сесии е занемаряване на отговорностите и американският народ не може да си разреши това в актуалната рецесия. Това, с което те се занимават, е шикалкавене и това се прави от доста години “, съобщи Тръмп на конференция в Белия дом.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР