Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши ЕС с огромно възмездие,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши ЕС с огромно възмездие,
Коментари Харесай

Тръмп заплаши с възмездие Европа

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши Европейски Съюз с " голямо отмъщение ", обвързвано с автомобилните мита, в случай че Евросъюзът не направи отстъпки в търговията, съобщи ДПА.

На държавно съвещание нощес Тръмп съобщи, че е належащо ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да направи огромно комерсиално предложение за понижаване на бариерите в автомобилния бранш при визитата си в Съединени американски щати идната седмица, отбелязва уеб сайтът Business Insider.

В противоположен случай Съединени американски щати ще бъдат принудени да наложат на Европейски Съюз нови търговски ограничавания, означи Тръмп.

Казахме, че в случай че не договорим нещо почтено, тогава ще има голямо отмъщение, до което не желаеме да се стига, само че имаме големи сили. Включително колите, съобщи Тръмп.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс означи, че Съединени американски щати към момента преглеждат автомобилните мита и добави, че Вашингтон не е отхвърлил тази алтернатива.

Със сигурност това е алтернатива на масата, която президентът обмисля, само че ние сме в развой на обсъждане сега, сподели Сандърс.

Тръмп предложи мита за автмобилите, които могат да доближават 20 %, защото той желае колите да бъдат създавани в Съединени американски щати.

Днес производители, снабдители, търговци на коли и задгранични дипломати ще се явят на чуване във Вашингтон, с цел да се опитат да попречат на въвеждането на автомобилните мита. След чуването министерството на търговията на Съединени американски щати ще реши дали да дефинира вносните коли и авточасти като опасност за националната сигурност и дали да предложи на президента да бъдат въведени мита, добавя Асошиейтед прес.

Съединени американски щати вкараха мита върху стоманата и алуминия от Европейски Съюз, а евросъюзът отговори с мита върху американски артикули. Вашингтон изостри комерсиалните си връзки с Китай, Канада и Мексико.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР