Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че разсекретяването на широко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че разсекретяването на широко
Коментари Харесай

Тръмп вярва, че разсекретяването на меморандума ще помогне за прекратяване на руската сага

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има вяра, че разсекретяването на необятно разисквания меморандум на Девин Нунес ще помогне за преустановяване следствието за съветската интервенция на американските президентски избори през 2016 година

Това оповестява СиЕнЕн, базирайки се на разнообразни източници, доближени на президента.

През последните дни въпросният меморандум се трансформира в съществена тематика във Вашингтон. Меморандумът е написан от ръководителя на Комисията по разузнаване Девин Нунес от Републиканската партия. В него се твърди, че решението за наблюдаване на някогашния консултант на Тръмп по време на предизборната акция Картър Пейдж се основава на недоказано досие, събрано за американския водач, което отчасти е финансирано от президентската акция на Хилари Клинтън.

ФБР влезе в конфликт с Белия дом по отношение на документа. Бюрото сложи под въпрос дейностите, свързани с публикуването на секретния меморандум, който упреква ФБР, че е нарушавало пълномощията си за следене във връзка с предизборния щаб на Доналд Тръмп.

Според популяризираната от СиЕнЕн информация Тръмп се надява меморандумът да разкрие осъществените от ФБР нарушавания и злоупотреби.

Американският водач също по този начин има вяра, че разсекретяването на информацията ще му помогне да оспори изказванията, че предизборният му екип е сътрудничил с Русия към президентските избори. Тръмп също по този начин споделил пред доближените си, че меморандумът ще разкрие, че незаслужено е бил подложен на офанзива от американското разузнаване.

Белият дом удостовери, че президентът ще разсекрети документа и доста скоро ще бъде оповестен.

В същото време водачът на демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси е призовала в писмо ръководителя на камарата Пол Райън да в профил Нунес от поста ръководител на разследващата комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР