Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че новият коронавирус в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че новият коронавирус в
Коментари Харесай

Тръмп: Коронавирусът ще изчезне и без ваксина

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има вяра, че новият ковид в последна сметка ще изчезне без ваксина.
"Всичко това може да мине без ваксина, уповавам се, че след известно време няма да се появи още веднъж ", съобщи президентът, отговаряйки на въпросите на публицистите в Белия дом.
"Може отново да има зараза, само че както мнозина споделят, ще можем да я потушим. Може да има зараза през идната година, само че в последна сметка и тя ще изчезне ", добави той.
"Основавам се на това, което споделят лекарите, а те споделят, че ще изчезне. Това не значи наесен или по-късно ", сподели Тръмп.
Според университета Джонс Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати до момента са регистрирани повече от 1 270 000 случая на болест с новия ковид, умрелите са над 76 000.
Междувременно стана ясно, че президентът на Съединени американски щати възнамерява да изпрати 8000 устройства за изкуствена вентилация на белите дробове до други страни до края на юли, като помощно средство в битката против ковид. Все още не е ясно дали страните - получатели ще би трябвало да платят част от цената на устройствата за механична вентилация на Съединени американски щати. Списъкът на страните, в които Тръмп има намерение да изпрати подобен товар, също не е конкретизиран.
Цитирайки старшия консултант и шурей на президента на Съединени американски щати Джаред Кушнер, някои медии разясняват, че администрацията е сключила 10 контракта за доставка на вентилационни устройства. Около 30 000 такива устройства са създадени в Съединените щати предходната година, а към 150 000 беше планувано да се произведат през първите четири месеца на тази година.
Неотдавна Тръмп сподели пред кореспонденти в Белия дом, че Съединени американски щати, когато е належащо, ще изпратят вентилационни устройства в Русия. Според ръководителя на администрацията във Вашингтон, той е направил такова предложение по време на телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин. Преговорите сред Путин и Тръмп бяха маркирани от пресслужбата на Кремъл. Там се споделя, че измежду обсъжданите тематики е противодействието на пандемията, в това число предлагането на американската страна да се изпрати партида от здравно съоръжение в Руската федерация.
През април Руската федерация подари партида медицински консумативи на Съединени американски щати като помощ за противопоставяне на разпространяването на инфекцията. Тогава Тръмп назова даването на тази помощ „ извънредно прелестен жест на Русия”. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков също съобщи, че Русия ще се възползва от предлагането на Съединени американски щати за доставка на респиратори, в случай че възникне такава нужда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР