Президентът на САЩ Доналд Тръмп внушава, че престъпността в Германия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп внушава, че престъпността в Германия
Коментари Харесай

Защо Тръмп греши за "нарасналата престъпност" в Германия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп внушава, че престъпността в Германия нараства поради миграцията, предизвиквайки мощна негативна реакция против управлението на страната. Той обаче бърка за равнището на престъпността, което е най-ниското от четвърт век.

Тръмп написа през вчерашния ден в Туитър: " Хората в Германия се обръщат против управлението си и миграцията разклаща така и така нестабилната коалиция в Берлин. Престъпността в Германия набъбна. В цяла Европа направиха огромна неточност, приемайки милиони хора, които толкоз мощно и нападателно трансформираха културата им! "

Основното изказване, че престъпността в Германия се е нараснала, е погрешно.

Според формалната статистика за закононарушенията, оповестена предишния месец, престъпността в Германия е спаднала с близо 10 % през 2017 година спрямо миналата година. Полицията е записала общо 5,8 милиона закононарушения предходната година спрямо 6.4 милиона случая през 2016 година Това е най-ниското число от 1992 година

" Германия е по-сигурна ", съобщи министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер след оповестението на данните. Въпреки това " има още доста какво да се направи ".

Въпреки намаляването на тежките закононарушения, броят на убийствата се е нараснал с 3.2 % предходната година. Няколко нашумели убийства, за които бяха обвинени мигранти, бяха на първите страници на вестниците през последните години, а тези, в които обвинените са германци, бяха отразени по-слабо.

Политически паники

Твърдението на Тръмп, че германците " се обръщат против управлението си " поради паниките по отношение на миграцията, отчасти е правилно, в случай че, несъмнено, съдим по резултатите от изследвания на публичното мнение. Отчасти и заради вниманието, което медиите отделиха на закононарушенията с присъединяване на мигранти, обществото стана по-разтревожено от потока от новопристигащи. Това укрепи позициите на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " и й оказа помощ да притегли нови гласоподаватели за сметка на двете най-големи партии в Германия - дясноцентристкото обединяване на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, които дружно образуват ръководещата коалиция.

" Алтернатива за Германия " зае трето място на парламентарните избори предходната година. Скорошно изследване на социологическата организация " Форза " сподели, че поддръжката за обединяването на Меркел е 30 %, а за социалдемократите - 16 %, единствено с един повече от 15-те % на " Алтернатива за Германия ". Проучването, включващо 2502 души и извършено от 11 до 15 юни, има позволена статистическа неточност три %.

Меркел, която в този момент е в четвъртия си мандат, към момента има утвърждение от 51 % според изследването на " Форза ".

Тръмп не дава никакви образци по какъв начин мигрантите " мощно и нападателно " са трансформирали европейската просвета, а единствено неправилно твърди, че престъпността в Германия се е нараснала. Въпреки забележимото по-скорошно увеличение на броя на новопристигналите в градовете, по нищо не проличава немската просвета да е ерозирана от напора на повече от един милион кандидатстващи за леговище от 2015 година, най-вече от мюсюлмански страни.

Коледните базари не престават да са известни в цялата страна и притеглят хора от всевъзможни култури и религии.

Мюсюлманската възбрана на свинското и алкохола не е понижила немския вкус за братвурстчета и бира, съдейки по големите тълпи, изпълващи палатките на годишния мюнхенски бирен фестивал Октоберфест, и извънредно известните пакети с на ниска цена пилзнер и вурстчета на грил за Световното състезание, които се продават в по-евтините магазини за хранителни артикули. А честите в Германия нудистки слънчеви бани в публичните паркове не са провокирали някакво бурно отвращение у религиозните консерватори. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (757)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР