Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че единственият проблем

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че единственият проблем
Коментари Харесай

Тръмп: Единственият проблем на американската икономика е централната банка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери през днешния ден, че единственият проблем на националната стопанска система е централната банка, предадоха международните организации.

"Единственият проблем, който нашата стопанска система има, е УФР (Управлението за федерален резерв) ", написа в Туитър Тръмп. Той се аргументира, че централните банкери не усещат пазара, не схващат нужните комерсиалните войни или мощния $, или даже прекъсването на работа от федералното държавно управление поради позицията на демократите срещу построяването на стена по границата с Мексико. Тръмп съпостави американската централна банка с състезател на голф, който има мощ, само че не може да вкара топката в дупката, тъй като не е кадърен да нанесе нужния лек удар.

Междувременно борсовите показатели в Съединени американски щати не престават да се намаляват през днешния ден макар напъните на администрацията на президента да спре този спад. Промишленият показател Дау Джоунс загуби досега 1,3 %, а по-широкообхватният Стандард енд Пуърс - 1,4 на 100. Днес фондовите пазари в Съединени американски щати ще работят половин ден, а на следващия ден ще останат затворени на Коледа.

Вчера министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин шокира пазарите, като се обади настрана на ръководителите на шестте най-големи банки в страната. Както наподобява, задачата му е била да ги успокои, че няма дефицит на ликвидност, макар че не се знае да има безпокойства по въпроса. Мнучин организира телефонните диалози след най-лошата седмица за американските фондови пазари от 2008 година и на фона на частичното прекъсване на активността на федералното държавно управление поради настояването на Тръмп Конгресът да отпусне милиарди долари за построяването на стена по границата с Мексико. Преди дни също така се появиха известия, че президентът на Съединени американски щати е разискал опцията да уволни президента на УФР Джероум Пауел.

На 19 декември американската централна банка увеличи лихвените проценти и намали прогнозите си за икономическия напредък през тази и идната година.
Министърът на финансите на Съединени американски щати също така ще организира през днешния ден телеконференция на работната група за фондовите пазари, с цел да разиска сегашната обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР