Президентът на САЩ Доналд Тръмп си позволи недипломатична забележка към

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп си позволи недипломатична забележка към
Коментари Харесай

Тръмп: Саудитският крал не би се задържал и две седмици на власт без американска военна подкрепа


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп си разреши недипломатична забележка към близкия съдружник Саудитска Арабия, като сподели, че саудитският крал Салман не би се задържал на власт и две седмици без американска военна поддръжка, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
" Ние пазиме Саудитска Арабия. Но те (саудитците) са богати, нали? И аз одобрявам краля, крал Салман. Но му споделих: кралю, ние ви пазиме, само че вас няма да ви има след две седмици без нас - по тази причина би трябвало да си плащате за нашата военна протекция ", акцентира Тръмп под овации на предизборна среща в Саутхейвън, щата Мисисипи.

Президентът не разкри по кое време е споделил това на саудитския монарх.

Въпреки тези не доста ласкателни слова, държавното управление на Тръмп е в близки връзки със Саудитска Арабия, която счита за стожер против желанията на Иран в района, отбелязва Ройтерс и напомня, че първото задгранично посещаване на президента след избирането му бе в Саудитска Арабия.

Тръмп звъня по телефона на крал Салман в събота и двамата разискаха напъните за поддържане на петролните ресурси за да се подсигурява стабилността на петролния пазар и световния стопански напредък.
" Ние пазиме доста такива страни, без те да заплащат нещо, а след това те се възползват от нас, като ни постановат високи цени на петрола. Това не е добре. Искаме те да спрат да подвигат цените и да стартират да ги понижават ", сподели Тръмп в словото си през вчерашния ден.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР