Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще представи днес план за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще представи днес план за
Коментари Харесай

Тръмп иска да въведе смъртно наказание за наркодилърите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще показа през днешния ден проект за бор/а с епидемията от корист с опиоиди, който включва смъртно наказване за наркотрафикантите, съобщи „ Ройтерс “.

Планът на Белия дом планува понижаване на предписанията за опиоиди с една трета през идващите три години, като за задачата ще бъдат насърчени практики, ограничаващи свръхпроизводството на болкоуспокояващи медикаменти във федералните стратегии за опазване на здравето.

Тръмп ще показа проекта си на събитие в щата Ню Хемпшир, който е измежду най-тежко засегнатите от наркотичната рецесия в страната.

Новият проект е поредна стъпка в битката на Белия дом с всеобщата наркотична взаимозависимост в страната, която годишно лишава живота на хиляди американци.

„ Министерството на правораздаването ще желае смъртно осъдени за наркотрафикантите, когато това е оправдано съгласно настоящия закон “, съобщи шефът на вътрешния съвет на Тръмп - Андрю Брембърг.

От Белият дом не дадоха съответни образци за това по кое време е оправдано да бъде налагано смъртно осъдени за наркотрафикантите и обявиха, че тези въпроси би трябвало да бъдат ориентирани към правосъдното министерство.

Съществуващия федерален закон разрешава налагането на смъртно наказване в случаи на ликвидиране, обвързвано с трафик на опиати или ликвидиране, осъществено по време на престрелка сред дилъри.

Към момента не е ясно по какъв начин новия проект ще засегне федералното законодателство.

Тръмп повдигна за пръв път въпроса за въвеждане на смъртно осъдени против наркодилърите по време на огромен протест в Пенсилвания при започване на месеца. Тръмп неведнъж съобщи, че обособени дилъри са виновни за хиляди смъртни случаи всяка година.

Белият дом също по този начин желае законодателите да понижат минималното количество опиати, чието владеене не се преследва от закона, с цел да отговорят на високото ползване на рискови опоиди като фентанил, които могат да бъдат смъртоносни и в доста дребни дози.

Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати към 42 000 американци са починали от опиоидна свръхдоза през 2016 година

Освен тежките ограничения против трафикантите на опиати по улиците, проектът на Тръмп планува нападателно гонене на небрежните лекари и аптеки и завеждане на правосъдни каузи против производителите на болкоуспокояващи медикаменти, които нарушават закона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР