Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще председателства заседание на Съвета

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще председателства заседание на Съвета
Коментари Харесай

Тръмп ще председателства заседание на Съвета за сигурност на ООН за Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще ръководи съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Иран, по-късно този месец, с цел да притегли вниманието към " нарушаванията на интернационалното право " по време на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това заяви през днешния ден посланикът на Съединени американски щати пред международната организация Ники Хейли, представена от международните организации.

Съединени американски щати, които ръководят съвета през септември, безрезултатно се пробваха да го убедят да осъди Иран, напомня Ройтерс. Хейли постоянно насочва остри рецензии към Техеран, обвинявайки го в интервенция във войните в Сирия и Йемен, предава Българска телеграфна агенция.

Тръмп ще ръководи съвещанието, с цел да разиска нарушаванията на интернационалното право, осъществявани от Иран, и цялостната неустойчивост, която Ислямската република сее в целия район на Близкия изток ", сподели дипломатът на конференция по случай началото на американското председателство.

Според дипломати Иран може да изиска да се изкаже на съвещанието на 26 септември през седмицата, когато в централата на Организация на обединените нации се съберат международните водачи.

Очаква се иранският президент Хасан Рохани да приказва пред Общото заседание на 25 септември.

Хейли съобщи, че Съединени американски щати не възразяват против изявлението на Рохани.

Съединени американски щати не се стремят към промяна на властта в Техеран, увери Хейли.

Според съветския заместник-посланик в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски срещата за Иран ще бъде ориентирана към използването на съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година и решението на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от договорката.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР