Президентът на САЩ Доналд Тръмп сериозно обмисля да намали военната

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сериозно обмисля да намали военната
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да намали военната помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съществено обмисля да понижи военната помощ от 250 милиона $ за Украйна, съобщи " Спутник ".

Белият дом към този момент е уведомил няколко американски организации и комитети на конгреса за желанието си да понижи помощта за Украйна, се споделя в отчета.

Очаква се Тръмп да вземе дефинитивно решение, откакто се срещне с украинския президент Владимир Зеленски идната седмица.

Вчера Politico заяви, че въпросът за военната помощ на Украйна е в развой на преразглеждане, като средствата за Украйна са непокътнати. Изданието добави, че министърът на защитата Марк Еспър и съветникът по националната сигурност Джон Болтън са измежду длъжностните лица, занимаващи се с този въпрос.

Съединени американски щати разгласи през юни, че ще даде на Украйна спомагателни 250 милиона $, с цел да помогне на страната да усили военните си сили. През 2017 година администрацията на Тръмп утвърди доставките на смъртоносни оръжия в Украйна, в това число портативни противотанкови ракетни системи Javelin.

Москва неведнъж предизвестява Вашингтон да не изпраща оръжие в Украйна, заявявайки, че това единствено ще подкопае стабилността в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР