Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра със севернокорейския си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра със севернокорейския си
Коментари Харесай

Тръмп: Моят ядрен бутон е по-голям от този на Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подигра със севернокорейския си сътрудник Ким Чен-ун, като съобщи, че има по-голям нуклеарен бутон от неговия.
"Севернокорейският водач Ким Чен-ун преди малко сподели, че нуклеарният бутон е непрекъснато на бюрото му. Информирайте го, че аз също имам нуклеарен бутон, само че той е доста по-голям & по-мощен от неговия, и моят Бутон работи! ", написа американският президент в Туитър.
В телевизионно послание в понеделник Ким съобщи: "Целите Съединени щати са в обсега на нашите нуклеарни оръжия и на моето бюро има непрекъснато нуклеарен бутон. Това е действителността, това не е опасност ", сподели Ким Чен-ун, представен от Ройтерс.
Тръмп съобщи през вчерашния ден, че наложените на Северна Корея наказания стартират да дават резултат, като посочи отварянето на Пхенян към Южна Корея.
"Санкциите и "други " типове напън стартират да оказват влияние на Северна Корея ", написа Тръмп в Туитър.
"Човекът-ракета в този момент за пръв път желае да беседва с Южна Корея. Това може да е добра вест, може и да не е. Ще забележим! ", добави той, употребявайки прякора, който е дал на водача на КНДР Ким Чен-ун.
След година закани и дрънкане на оръжия, севернокорейският водач, наподобява, употребява идните Зимни олимпийски игри в Южна Корея като инструмент за намаляване на възходящия интернационален напън върху неговия режим и по едно и също време с това за опазване на нуклеарния боеприпас на Пхенян недокоснат.
В новогодишната си тирада Ким Чен-ун прикани за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и алармира, че е допустимо севернокорейски спортисти да вземат присъединяване в игрите идващия месец, които ще бъдат тъкмо от другата страна на границата, в Пьончан.
В отговор Южна Корея предложи на северната си съседка договаряния на високо ниво на 9 януари, с цел да подобрят връзките си.
Южна Корея желае да включи северната си съседка, с цел да е сигурна, че Олимпиадата няма да бъде смущавана от нуклеарни опити или ракетни тествания. Според Сеул това е и метод за възобновяване на разговора с изолираната страна, означи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР