Президентът на САЩ Доналд Тръмп ретуитна призив да бъде уволнен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ретуитна призив да бъде уволнен
Коментари Харесай

Тръмп поиска уволнението на главния национален експерт по епидемии

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ретуитна апел да бъде уволнен водещият народен специалист по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи, откакто лекарят съобщи, че е можело да бъдат избавени животи, в случай че са били взети ограничаващи ограничения по-бързо след експлоадирането на епидемията от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Вчера Тръмп ретуитна обръщение от някогашен републикански претендент за Конгреса, който цитира думи на Фаучи от телевизионното изявление същия ден и туитна "време е #ДаСеУволниФаучи ".

Президентът републиканец в предишното е повтарял сериозни туитове към публични лица или негови врагове вместо той персонално да насочва рецензия. Този ретуит подхрани спекулациите, че Тръмп губи самообладание към известния академик и би могъл да го уволни, отбелязва Ройтерс.

Фаучи закупи национална популярност като водач в битката с ковид. Той е противоречал на Тръмп или го е коригирал по научни въпроси по време на рецесията.

Вчера Фаучи бе запитан по Си Ен Ен за публикация на в. "Ню Йорк таймс " за ранни предизвестия към Белия дом за новия ковид. Ученият се съгласи, че по-ранното въвеждане на ограничаващи ограничения е можело да избави животи, само че акцентира, че нещата опират до доста фактори.

"Очевидно щеше да е хубаво, в случай че бяхме почнали по-рано, само че не мисля, че може да се каже, че сме в настоящето положение поради един фактор. Много е комплицирано ", сподели Фаучи.

Вчера Тръмп разкритикува и публикацията на "Ню Йорк таймс " в няколко туита, определяйки я като подправена вест.

79-годишният Антъни Фаучи управлява федералната организация за инфекциозни болести от 1984 година при ръководствата на президенти от двете партии. Президентът републиканец Джордж У. Буш го награди с Медала на свободата през 2008 година Според някои допитвания, направени по време на рецесията с ковид, американците имат повече доверие на Фаучи, в сравнение с Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР