Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира днес на книгата за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира днес на книгата за
Коментари Харесай

Тръмп реагира на книга с искане за промени в законите за клевета

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реагира през днешния ден на книгата за ръководството му на журналиста Боб Удуърд, като допусна, че Конгресът би трябвало да промени законите за клюка, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Не е ли срамно, че някой може да напише публикация или книга с изцяло измислени истории и да сътвори облик на човек, който безусловно е тъкмо противопоставен на същинския, като се измъкне без да бъде осъден или да заплати “, написа Тръмп в Туитър.

„ Не зная за какво политиците във Вашингтон не трансформират законите за клюка “, добави той.

Това е следващата реакция на Тръмп за книгата, която разказва Белия дом като „ град на полуда “ в хватката на ядосан, невменяем президент, чиито помощници се суетят, с цел да го предпазят от започване на война или от други катаклизми.

Във вторник Тръмп назова книгата „ Страх: Тръмп в Белия дом “, която се чака на пазара на 11 септември, „ машинация за публиката “ и допусна, че тя цели да повлияе на междинните избори през ноември.

Авторът Боб Удуърд, оказал помощ за разкриването на абсурда „ Уотъргейт “, довел до оставката на президента Ричард Никсън през 1974 година, приказва в книгата си за „ административен държавен прелом “ и „ нервозен срив “ на изпълнителната власт, при който висши сътрудници се наговаряли да махат документи от бюрото на Тръмп, тъй че той да не може да ги види или подпише.

Журналистът разказва по какъв начин Тръмп настоял пред министъра на защитата Джим Матис за убийството на сирийския президент Башар Асад и „ всички “ от режима в Дамаск след химическото нахлуване против цивилни предходната година. Матис споделил на Тръмп, че ще се „ заеме с това “, само че след телефонния диалог декларирал на един от сътрудниците: „ Няма да създадем нищо сходно. Ще бъдем доста по-премерени “.

Удуърд в детайли споделя по какъв начин екипът по национална сигурност на Тръмп е разтърсван от неговата липса на ученолюбивост и знания за международните въпроси и презрението му към преобладаващите възгледи на висшите военни и ръководителите на разузнаването.

Според книгата Тръмп толкоз разтревожил Матис по време на разисквания във връзка със севернокорейския нуклеарен въпрос, че министърът на защитата споделил на сътрудници, че „ президентът работил и мислел като петокласник или шестокласник “, отбелязва американският в. „ Ню Йорк таймс “.

Удуърд написа, че шефът на президентската канцелария Джон Кели бил толкоз разгневен от държанието на Тръмп, че го нарекъл „ глупак “ в импровизирано изявление пред други сътрудници и се оплакал, че се намират в „ града на лудите “, показва английският в. „ Гардиън “.

Според книгата Тръмп бил налегнат от такава параноя поради следствието по отношение на Русия, че бил съвсем некадърен да работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР