Президентът на САЩ Доналд Тръмп разреши на американските военни да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разреши на американските военни да
Коментари Харесай

Тръмп разреши на Пентагона да отговори на атаката в Ирак

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи на американските военни да отговорят на ракетното нахлуване от подкрепяни от Иран милиции в Ирак , заяви Пентагонът в четвъртък, представен от " Аарец ".

Министърът на защитата Марк Еспър и военачалник Марк Мили , ръководител на Съвместните началници на щабове, стопираха да упрекват подкрепяните от Иран " Катаиб Хизбула " или да назоват някаква съответна милиция.

Но бяха безапелационни, че имат вяра, че Иран поддържа бойците, направили нападението , и предизвестиха, че всички варианти са на масата .

" Разговарял съм с президента. Той ми даде пълномощието да върша това, което би трябвало да създадем , в сходство с неговите инструкции ", сподели Еспър пред кореспонденти в Пентагона.

На въпрос дали отговор на Съединени американски щати може да включва офанзиви в Иран , Еспър загатна, че ударите против самата милиция са приоритет. " Няма да махам никаква алтернатива от масата сега, само че ние сме фокусирани върху групата за която считаме, че е направила това в Ирак ", сподели той.

Тръмп разяснява пред кореспонденти в Белия дом, че не е " изцяло безапелационен, че това е Иран " и отхвърли да каже какво могат да създадат Съединени американски щати. " Ще забележим какъв е отговорът ", сподели той.

Съединени американски щати неведнъж и обществено предизвестяват, че убийството на американци в чужбина съставлява алена линия, която ще провокира реакция в Съединени американски щати . " Трябва да търсим отговорност от причинителите. Не може да стреляте по наши бази и да убивате и ранявате американци и да ви се размине ", разяснява Еспър.
 Ракетен обстрел против база в Ирак – починаха британец и двама американци
Ракетен обстрел против база в Ирак – починаха британец и двама американци

10 души са ранени...

По-рано през днешния ден американският военачалник Кенет Маккензи , началник на централното командване на военните, означи, че единствено за подкрепяният от Иран " Катаиб Хизбула " е известно, че са правили сходно нахлуване в предишното .

" Докато ние към момента проверяваме нападението, ще отбележа, че иранската прокси група Катаиб Хизбула е единствената група, за която е известно , че преди е провеждала индиректно ракетно нахлуване от този мащаб против американските и съдружните сили в Ирак ", сподели Маккензи при чуване в Сената на Съединени американски щати.

Служител на Съединени американски щати, говорейки при изискване за анонимност, съобщи, че общо 30 ракетите са изстреляни от камион и че единствено 18 от тях са паднали в базата в Ирак .

Марк Мили разяснява, че камионът е показал доказателства за виновните лица. " Имаме добра индикация въз основа на криминалистиката от кое място е офанзивата, кой е направил стрелбата и по този начин нататък и по този начин нататък ", сподели Мили и добави, че " съществено уверени сме, че знаем кой е направил това. "

В знак на безпокойствие , че напрежението сред Съединени американски щати и Иран може да стигне до открит спор , Конгресът на Съединени американски щати одобри законодателство, с което лимитира военните пълномощия на президента Доналд Тръмп във връзка с Иран.
 И Конгресът гласоподава за ограничение на военните пълномощия на Тръмп
И Конгресът гласоподава за ограничение на военните пълномощия на Тръмп

Да не стартира своеволно военни дейности в Иран...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР