Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова хората по света да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова хората по света да
Коментари Харесай

Тръмп пред ООН: Бъдещето е на патриотите, а не на глобалистите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани хората по света да се гордеят със страната си и да запазят националния си суверенитет в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, като в същото време акцентира военното господство на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

" Съединени американски щати са най-могъщата страна в света. Да се надяваме, че в никакъв случай няма да им се наложи да употребяват това господство ", сподели Тръмп.

" Ако желаете независимост, гордейте се със страната си. Ако желаете демокрацията, пазете суверенитета си. А в случай че желаете мир, обичайте страната си. Мъдрите водачи постоянно слагат положителното на страната си преди всичко. Свободният свят би трябвало да прегърне националните си основи. Той не трябва да се пробва да ги заличи или да ги размени. Бъдещето не е на глобалистите, бъдещето е на патриотите ", съобщи Тръмп, като акцентира, че всяка страна има свое завещание, което я прави специфична и неповторима.

Тръмп съобщи, че администрацията му не желае война с никоя страна, само че Вашингтон ще отбрани националните си ползи.

" Съединени американски щати не се стремят към спор с никоя друга страна. Искаме мир, съдействие и взаимна полза с всички. Аз обаче в никакъв случай няма да спра да пазя американските ползи ", съобщи той.

Тръмп разкритикува Иран, като сподели, че Техеран фанатично се стреми към сдобиване с нуклеарни оръжия и подклажда войните в Сирия и Йемен.

Той отбрани глобите на Съединени американски щати против Иран и изтеглянето на Вашингтон от иранското нуклеарно съглашение от 2015 година

Тръмп прикани страните по света да затегнат икономическите наказания против Иран и съобщи, че никоя страна не трябва да поддържа " кръвожадността на Иран ".

" Всички страни имат дълг да работят. Никое отговорно държавно управление не трябва да субсидира кръвожадността на Иран. Докато продължава застрашителното държание на Иран, глобите няма да се анулират. Те ще бъдат затегнати ", сподели Тръмп.

Президентът сподели също по този начин, че Северна Корея ще може да осъществя своя голям капацитет единствено при положение на цялостна денуклеаризация, добавя ТАСС.

Тръмп съобщи, че всеки може да води война, само че мирът е за смелите, като разкритикува " безкрайните войни " и даде обещание да работи за мир в Афганистан, предадоха Ройтерс и ДПА.

" Всеки може да води война, само че единствено най-смелите избират мира. Целта на Съединени американски щати е да не води тези безкрайни войни ", сподели Тръмп и упрекна талибаните, че са избрали да продължат нападенията си вместо да поемат знамето на мира.

Тръмп разкритикува Венецуела и съобщи, че в тази страна върлуват ескадрони на гибелта до момента в който хората обедняват.

" При социализма и комунизма става дума единствено за едно нещо: власт за ръководещата класа ", сподели Тръмп. Той съобщи, че венецуелският президент Николас Мадуро е " кубинска марионетка " и увери венецуелците, " които са хванати в капан в този призрачен сън - Америка е зад вас ".

Тръмп предизвести да се внимава с " призрака на социализма, който разрушава страни и унищожава общества ".

Тръмп предизвести, че ще затегне граничната сигурност и прикани мигрантите да не заплащат на каналджии да ги вкарват в Съединени американски щати.

" Ако стигнете дотук, няма да бъдете позволени ", сподели той и добави, че миграцията вреди на страните на генезис. " Тези страни не могат да осъществят капацитета си, в случай че младите им хора напущат домовете си ", съобщи Тръмп.

" Когато подронвате граничната сигурност, подронвате човешките права и човешкото достолепие ", сподели Тръмп и жигосах поддръжниците на отворените граници, като съобщи, че политиката им е " жестока и злонамерена ", тъй като дава мощ на незаконните мрежи за трафик на хора.

Тези деятели слагат своето чувство за нравственост над човешкото достолепие на мигрантите, съобщи Тръмп и похвали Мексико за съдействието му в региона на миграцията.

Президентът насочи предизвестие към Китай поради Хонконг, съобщи Франс прес. Той сподели, че следи от близко обстановката там и прикани Пекин да пази демократичния живот на някогашната английска територия.

Светът чака твърдо, че китайското държавно управление почита контракта, който го обвързва с британците и който бе утвърден от Организация на обединените нации, в който Китай се ангажира да пази свободата на Хонконг, неговата юридическа система и неговия либерален метод на живот.

Начинът, по който Китай ще реши да ръководи обстановката, ще ни каже доста за неговата роля в света в бъдеще, добави Тръмп.

Тръмп предизвести, че дребен брой обществени медии получават голяма власт и това може да подкопае свободата на словото.

" Не можем да допуснем колосите на обществените медии да заглушат гласовете на хората ", сподели той.

Тръмп осъди страните, в които хомосексуалността е закононарушение и хората са наказвани поради половата си ориентировка.

Съединени американски щати ще са солидарни с хората от ЛГБТК общността, съобщи Тръмп и прикани " да се пази ролята на дамите в обществата ни ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР