Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Харвардския университет да върне

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Харвардския университет да върне
Коментари Харесай

Тръмп: Харвард трябва да върне парите за коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Харвардския университет да върне назад парите, получени за облекчение на въздействието от ограниченията против новия ковид, като уточни, че тези средства са предопределени за дребния бизнес, предава „ Анадолската организация “, представена от " Фокус:. 
„ Ще желая това “, съобщи Тръмп пред публицистите в Белия Дом. „ Харвард ще върне парите. Те не би трябвало да взимат “.
Американският президент изясни, че един от най-богатите университети на света е получил 8 милиона $ от федералния фонд с общ размер 2,2 трилиона $, с който трябвада се съживи американският бизнес и да се помогне на семействата в страната.
„ Няма да загатвам други имена, само че когато видях Харвард – те имат една от най-големите фондации в страната, а, може би, в света... Те ще върнат парите “, съобщи той.
Харвард е получил парите посредством Фонда за незабавна помощ във висшето обучение, както доста други американски колежи и университети.
„ Харвард пое ангажимент, че 100% от тези незабавни средства за висше обучение ще бъдат употребявани за даване на директна помощ на студенти, които са изправени пред незабавни финансови потребности заради пандемията от Covid-19 “, се споделя в изказването на университета.
Ограничителните ограничения против ковид сътвориха рекордна безработица в Съединени американски щати и докараха до банкрут хиляди дребни компании.
Коментарите на Тръмп за Харвард пристигнаха на фона на известия, че огромни компании, като Shake Shack, Potbelly и Ruth’s Chris Steak House са се възползвали от средствата, предопределени за дребния бизнес с под 500 чиновници.
Програмата за заем за дребен бизнес, в началото финансирана в размер на 350 милиарда $, бе осъществена в рамките единствено на няколко дни и Сенатът във вторник трябваше да утвърди още един заем от 484 милиарда $, който се чака да бъде утвърден от Камарата в сряда.
Съединени американски щати е страната в света, която е най-силно наранена от пандемията от ковид, с повече от 820 000 доказани инфекции и близо 45 000 смъртни случая, сочат данни, събрани от университета Джонс Хопкинс.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР