Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекратява програмата на ЦРУ за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекратява програмата на ЦРУ за
Коментари Харесай

Тръмп спря програмата на ЦРУ за въоръжаване на опозицията в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приключва програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за въоръжаване и обучаване на сирийски бунтовници, написа вестник " Вашингтон поуст ".

Според изданието това е самобитна победа за Русия, която от години приканва за преустановяване въоръжаването на сирийската съпротива.

Източници обявиха пред изданието, че прекратяването на програмата, стартирана от администрацията на Обама през 2013 година, е симптом за опитите на Тръмп да работи с Русия, която преглежда опитите на Съединени американски щати да смъкват сирийския водач Башар Асад като офанзива против съветските ползи.

Обаче прекратяването на програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ не бележи завършек на американската интервенция в Сирия. През май Тръмп се подписа под проект за въоръжаване на Сирийските демократични сили.

Американският вестник разяснява, че Тръмп е решил да приключи програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ през предишния месец след среща с шефа на разследващата работа Майк Помпео и със съветника си по национална сигурност Макмастър.

По-рано този месец на Г-20 Тръмп и Владимир Путин подписаха съглашение за отчасти прекъсване на огъня в Сирия, което обгръща регион, където са ситуирани подкрепяните от Централно разузнавателно управление на САЩ бунтовници.

 Путин и Тръмп договориха помирение в Сирия
Путин и Тръмп договориха помирение в Сирия

Да работят взаимно за разрешаване на рецесията в Украйна

Източник съобщи пред вестника, че решението е огромна отстъпка за Москва, пояснявайки, че " Путин завоюва в Сирия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР