Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че си играе

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че си играе
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Иран, че ”си играе с огъня“

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Иран, че " си играе с огъня ", оповестиха осведомителните организации.

Вчера Иран разгласи, че запасите му от едва обогатен уран са надвишили нивото, позволено от интернационалното съглашение за неговата нуклеарна стратегия. Попитан по време на събитие в Белия дом дали има обръщение за Иран, Тръмп отговори, че няма. Иран знае какво прави и " си играе с огъня ", акцентира в това време президентът на Съединени американски щати.

По-рано Белият дом даде да се разбере в официално съобщение, че Съединените щати " в никакъв случай няма да разрешат на Иран да създаде нуклеарни оръжия ", отбелязва Франс прес.

" (Иранският) режим би трябвало да се откаже от своите нуклеарни упоритости и от злонамерено държание ", прикани американското президентство. Белият дом удостовери желанието на Съединените щати да продължат акцията си на " оптимален напън " върху Иран, " до момента в който неговите ръководители не трансформират метода си на деяние ".

Американският президент е разискал по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон въпроса за повишението на иранските ресурси от обогатен уран над лимита, очакван в нуклеарната договорка от 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР