Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да стане

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да стане ...

Тръмп предупреди, че може да стане най-лошият враг на Путин, ако не може да се разбере с него.Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да стане най-лошият враг на президента на Русия Владимир Путин, ако не може да се разбере с него. Това заяви той в интервю за тв CNBC, част от което бе показано в четвъртък, пише ТАСС.

„Аз подходих към Русия по-строго, отколкото който е да е друг президент на САЩ в разстояние на много години. Дори по-строго, от който и да е“, отбеляза Тръмп. „Спомнете си санкциите, които въведох (по отношение на Русия), спомнете си (руските) дипломатите, които изгоних, спомнете си всичко, което направих. Толкова не е направил никой“, продължи президента на САЩ.

„Разбирателството с президента Путин и Русия ще е нещо положително. Но ако не сработи, то аз ще бъде за него (Путин)  най-лошият враг“, предупреди Тръмп.

Като друг пример той даде рязката критика към правителството на Германия за това, че не е оказала съпротива за доставките на руски газ за Европа и строителството на газопровода „Северен поток 2“.

„Да вземем за пример, че аз имах сериозен сблъсък с Германия по повод това, че те получават от Русия природен газ, получават енергоносители и плащат за тях милиарди долари. Ние ги защитаваме от Русия, а те плащат на Русия милиарди долари. Как може ?  Вие смятате ли това за позитивно отношение към Русия ?“, пита президентът на САЩ, като допълни, че „Това е странна ситуация“.

Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп проведоха среща на 16 юли в Хелзинки.

Източник: 3e-news.net