Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави с писмо сръбския си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави с писмо сръбския си
Коментари Харесай

Доналд Тръмп призова Вучич да признае Косово

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави с писмо сръбския си сътрудник Александър Вучич във връзка Деня на държавността и го прикани да признае Косово, оповестява електронното издание на белградския вестник Blic, представено от Агенция „ Фокус “.
„ Уважаеми Г-н Президент, от името на американския народ имам удоволствието да изпратя откровени поздравления във връзка Деня на държавността на Сърбия. Тази година, в която се навършват 100 години от издигането на сръбския байрак пред Белия дом, се надяваме да подсигуряваме, че идващият век на нашето партньорство ще бъде отдаден на мира, просперитета и свободата “, написа в писмото на Тръмп, адресирано до президента на западната ни съседка.
В текста се акцентира, че Съединени американски щати „ остават непоколебими в поддръжката си за вашия ангажимент за задълбочаване на районното съдействие и изключително за вашите старания за нормализиране на връзките с Косово ".
„ Макар че би трябвало да бъде реализирано съглашение, което и двете страни могат да поддържат, ние считаме, че взаимното признание следва да бъде главен детайл в нормализацията на връзките. Такова историческо съглашение, с взаимно признание по своята същина, ще построи пътя за задачите на евроинтеграцията на Сърбия и икономическия напредък “, се отбелязва още в писмото на Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР