Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави британския премиер Борис Джонсън

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави британския премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Джонсън за победата на изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави английския министър председател Борис Джонсън за успеха му на предварителните избори и съобщи, че Англия и Съединените щати в този момент ще могат да сключат огромна комерсиална договорка след Брекзит, съобщи Ройтерс.

„ Тази договорка е с капацитет да бъде доста по-голяма и преференциална от всяка договорка, която може да се подписа с Европейски Съюз. Поздравления, Борис “, написа Тръмп в Туитър.

Българският министър-председател Бойко Борисов също поздрави английския министър председател. „ Честитих изборната победа на Борис Джонсън и на Консервативната партия. Вярвам, че ще продължим да работим добре дружно и ще поддържаме съдействие сред България и Англия на високо равнище “, съобщи Борисов във Facebook.

Сагата Брекзит завършва след внушителна победа на Борис Джонсън (обзор)
По най-нови публични данни Консервативната партия си е осигурила към този момент 358 места в 650-членната Камара на общините, с 47 повече спрямо изборите от 2017 година. Продължава броенето на бюлетините в десетина изборни секции.

Основната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, получава 202 места, откакто губи от консерваторите няколко десетки в обичайните си замъци в северна и централна Англия.

Според предварителни данни, оповестени от Би Би Си, консерваторите печелят 43,4 % от гласовете, което е най-силния резултат за която и да е английска партия от десетилетия, заяви ДПА. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР