Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди смъртта на лидера на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди смъртта на лидера на
Коментари Харесай

Тръмп: Лидерът на ИДИЛ умря като куче, заедно с три от децата си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери гибелта на водача на групировката ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади при интервенция на американски специфични елементи в Сирия в събота.

„ Багдади умря като куче “, разгласи Тръмп в Белия дом. И добави, че водачът на ИДИЛ се е самовзривил дружно с три от децата си, като е задействал носения от него колан с експлозиви, до момента в който бил преследван в тунел без излаз в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб.



„ Това беше велика нощ за Съединени американски щати и за света “ , разяснява още Тръмп. Идопълни, че доста от сподвижниците на Багдади са били премахнати при интервенцията, като точният им брой ще бъде обявен на по-късен стадий. Въоръжените сили на Съединени американски щати не са дали жертви, като единствено едно особено подготвено куче е било ранено.

Американските командоси са останали в скривалището на водача на ИДИЛ два часа, уточни Тръмп. И разкри, че е следил спецоперацията. „ Беше като на кино “, разяснява той и предложи видеозаписът да бъде изработен обществено притежание.



По време на интервенцията, обвързвана с издирването и ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади двете дами на терориста са били открити в жилищен комплекс. И двете са били с по този начин наречения шахидски пояс (пояса на самоубийците), които обаче не се задействали.



11 деца са били освободени и предадени на грижите на трета страна.

Тръмп благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. Москва е оказала помощ при интервенцията, макар че не е знаела каква е нейната цел, означи американският държавен глава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР