Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че митата за 34

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че митата за 34
Коментари Харесай

Тръмп не се отказва - ще има мита за стоки от Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че митата за 34 милиарда $ върху китайски артикули , влизат в действие в среднощ в петък (07:00 часа сутринта в петък, българско време време), съобщи БГНЕС.
Държавният глава сподели това пред публицисти на борда на президентския аероплан на път за щата Монтана, където ще приказва пред свои последователи. Думите на американския президент са оповестени от пресслужбата на Белия дом.
" Трийсет и четири (милиарда долара), по-късно ще има още 16 (милиарда долара) след две седмици и по-късно, както знаете, имаме (мита за) 200 милиарда, които се преглеждат, и след 200-те милиарда преглеждат се 300 милиарда. (...) По този метод имаме 50 (милиарда долара) плюс 200 (милиарда долара), плюс съвсем 300 (милиарда долара) ", означи Тръмп като добави, че тези мита се отнасят единствено за Китай.

Китай в това време отвърна с въвеждането на ответни мита.

" Съединени американски щати нарушиха разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) и започнаха най-голямата в историята комерсиална война като вкараха 25% мито върху стоките от Китай ", се споделя в заявление на Търговското ведомство на Китай.
„ Този вид на облагане с мита е типично комерсиално малтретиране и съществено заплашва сигурността на световната индустриална верига, както и ценовата верига, възпрепятствайки темпото на световното икономическо възобновяване и предизвиквайки разстройване в световните пазари “, означават още от Министерството на търговията в Пекин.
Припомняме, че въведените мита от страна на Съединени американски щати се отнасят главно до артикули от бранша на електрониката. Става въпрос за разнообразни типове машини, коли, елементи за коли, плоски екрани и монитори, харддискове и други.
Новината е актуализирана в 08:01 ч.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР