Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети щата Северна Каролина по

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети щата Северна Каролина по
Коментари Харесай

Удар под пояса! Тръмп се подигра грозно на Байдън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети щата Северна Каролина по случай отбелязвания на 2 септември в Съединени американски щати Ден на капитулацията на Япония във Втората международна война и съумя да вметне в речта си насмешка по адрес на противника си от Демократическата партия на изборите през ноември Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Застанал в Уилмингтън пред военен транспортен съд от времето на войната, Тръмп уважи ветераните от войните, в това число 97-годишния Хършел " Уди " Уилямс - единственият останал жив морски пехотинец, получил Медала на достойнството по време на Втората международна война. Роденият в Западна Вирджиния Уилямс е взел участие в борбата на Иво Джима в Тихия океан, предава Българска телеграфна агенция.

" Той е на 100 % с разсъдъка си ", сподели Тръмп за ветерана, който дойде на събитието дружно с него в президентския аероплан Еър форс уан.

" Познавам един 78-годишен, който не е с целия си разум ", добави президентът републиканец, явно намеквайки за претендента на демократите.

" Тези избори (на 3 ноември) са най-важните в историята на страната ни. Наистина го имам вяра, тъй като сме в конкуренция с хора, които имат огромни проблеми. Те са напряко побъркани ", съобщи Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати предложи на хората, които ще гласоподават на тези избори по пощата, по-късно да отидат да гласоподават още един път физически в някоя изборна секция, съобщи Ройтерс.

Аргументът му е, че в случай че системата на щата Северна Каролина е толкоз добра, колкото настояват локалните управляващи, тя би трябвало да засече повторния опит за гласоподаване.

Гласуването повече от един път на избори е нелегално, напомня Ройтерс.

Правозащитници показаха паника от това предложение на Тръмп. То е в нарушаване на закона, споделиха те и приканиха гласоподавателите да не се вслушват в него.

Президентът постоянно е изразявал подозрения в надеждността на гласуването по пощата, което съгласно него дава опция за съществени изборни измами посредством замяна на бюлетини или други фалшификации.

През 2016 година Тръмп завоюва в Северна Каролина с разлика от 3,6 процентни пункта, само че в този момент допитванията демонстрират доста изравнени шансове сред него и Байдън за приемането на 15-те гласа, които този щат дава в електоралната гилдия, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР