Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес днес указ за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес днес указ за
Коментари Харесай

Тръмп се отказа да разделя мигранти от децата им

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през днешния ден днес декрет за преустановяване на практиката за делене на деца мигранти от родителите им при нелегално влизане в страната, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Не харесвах да виждам по какъв начин биват разделяни фамилии ", сподели Тръмп на церемонията по подписването на нормативния акт. В същото време той акцентира, че хубавичко защита на южната граница на Съединени американски щати с Мексико остава приоритет за него.

Франс прес дефинира указа на Тръмп като зрелищен поврат, който поставя завършек на една процедура, коствала многочислени рецензии на администрацията на президента на Съединени американски щати.

Малко по-рано източник от държавното управление сподели, че Тръмп ще подпише нормативния акт още през днешния ден.

Той изясни, че указът ще даде на фамилии незаконни имигранти с деца преимущество при разглеждане на техните случаи. Нормативният акт обаче няма да постави завършек на така наречен политика на нулева приемливост на администрацията на Тръмп към незаконната имиграция, акцентира в това време цитираният източник, поискал анонимност.

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати сподели, че скоро ще подпише " нещо " за прекъсване на разделянето на деца мигранти от техните родители, с които са влезнали нелегално в страната. Искам да реша казуса с разделянето на мигрантски фамилии на границата сред Мексико и Съединените щати, сподели Тръмп пред кореспонденти в Белия дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР