Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепи кампанията на Борис Джонсън

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепи кампанията на Борис Джонсън
Коментари Харесай

Тръмп: Борис Джонсън би бил много добър вариант за премиер на Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа акцията на Борис Джонсън за идващ министър председател на Англия и прикани всички претенденти да обещаят да покачат разноските за защита. Той направи това в изявление за вестник " Сън ", представено от Ройтерс.

" Смятам, че Борис ще свърши доста добра работа. Смятам, че той ще се оправи чудесно ", съобщи Тръмп за някогашния английски министър на външните работи и едно от водещите лица на акцията за Брекзит. Джонсън е един от любимците за правоприемник на Тереза Мей отпред на Консервативната партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В понеделник Тръмп идва във Англия на тридневна държавна аудиенция по покана на кралица Елизабет, след което ще взе участие във възпоменателни церемонии във Франция, отдадени на Втората международна война, и ще посети Ирландия.

Пред " Сън " той добави, че има други депутати на торите, които са се стремяли към поддръжката му - измежду тях обаче не бил министърът на околната среда Майкъл Гоув, който разкритикува позицията на президента на Съединени американски щати за Иран.

Тръмп изрази удовлетворение и от обещанието на английския министър на външните работи Джереми Хънт за повишение разноските на Обединеното кралство за защита.

" Обединеното кралство би трябвало да може да се пази. Това е прелестно и доста особено място ", съобщи президентът и означи, че по-високите разноски за защита от английска страна биха могли да доведат до увеличение на износа на американско военно съоръжение.

Ройтерс отбелязва, че думите на Тръмп в това изявление съставляват учудваща интервенция от негова страна преди държавната му аудиенция идната седмица.

По отношение на Тереза Мей Тръмп разкритикува метода, по който тя е водила договарянията с Европейски Съюз за Брекзит, добавя Асошиейтед прес.

В същото изявление Тръмп назова " неприятна " брачната половинка на английския принц Хари - Меган Маркъл, която е херцогиня на Съсекс, съобщи Асошиейтед прес. Тази оценка той даде поради неин коментар от 2016 година, когато тя предизвести, че ще се реалокира в Канада, в случай че Тръмп завоюва американските президентски избори. " Не знаех, че тя е неприятна ", съобщи Тръмп откакто прочете нейните думи отпреди три години, направени още когато тя не беше омъжена за принц Хари.

По време на страната си аудиенция Тръмп и брачната половинка му Мелания, както и четирите му по-големи деца, се чака да се срещнат и с принц Хари и брат му принц Уилям, както и със брачната половинка му Кейт, херцогинята на Кембридж. Меган евентуално ще си остане вкъщи, с цел да се грижи за бебето Арчи, което се роди при започване на май.

В изявлението Тръмп сподели, че не е знаел, че няма да се срещне с Маркъл, само че предвижда, че тя ще бъде " доста добра американска принцеса ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР