Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира по време на предстоящата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира по време на предстоящата
Коментари Харесай

Тръмп се надява чрез Китай да бъде упражнен натиск върху КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява по време на идната си аудиенция в Китай през ноември да се опита да ускори натиска от страна на китайските управляващи против КНДР, както и да " ребалансира " двустранните стопански връзки.
" Посещението носи явен сигнал, че Китай би трябвало да се отнася към американските компании заслужено и да приключи хищническата си комерсиална и капиталова процедура, с цел да може двустранните връзки да бъдат устойчиви в дълготрайна вероятност ",каза на брифинг представител на Белия дом, съобщи БГНЕС. Той акцентира, че една от главните цели на диалозите на Тръмп с Китай ще бъде опитът за усилване на натиска върху Пхенян от страна на Пекин.
Досега от Съединени американски щати настояват, че поставят добросъвестно старания, с цел да показват на държавното управление на КНДР, че вратата за разговор е отворена. " Тази маслинова клонка ни бе върната обаче дружно с двайсетина изстреляни тестово балистични ракети, с тествания на огромно нуклеарно устройство, със гибелта на американски жител, държан за пленник. Ако не успеем да отклоним опасността от страна на Северна Корея, то ще живеем в една доста тъмна епоха ", сподели представителят на Белия дом.
Представителят на Белия дом увери, че Тръмп желае да продължи укрепването на градивните и насочени към резултати връзки с китайския министър председател Си Дзинпин.
Посещението на Тръмп в Китай, както и в Южна Корея, е планувано да бъде държавно. На 13 и 14 ноември американският президент ще приключи азиатската си обиколка, по време на която ще посети Япония, Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР